Resa med djur

Resa med djur

När du reser med djur är det viktigt att meddela Lycksele Flygplats passagerarservice eller Nextjet Call Center för att boka djur i kabinen.

Djur i kabinen

På Nextjets flygresor kan du ta med dig hund och katt i kabinen. Djur i kabinen måste transporteras i vattentät transportbur eller godkänd vattentät transportväska för djur, i vilken hela djuret får plats. Buren eller väskan placeras under stolen framför passageraren som djuret tillhör. Djuret du tar med dig i kabinen får väga max 8 kg totalt inklusive bur eller väska. Buren/väskan får inte överstiga måtten 45 x 35 x 20 cm.

Kostnad: 150 SEK/sträcka.

Djur i lastrum

På Nextjets flygresor finns det möjlighet att transportera hund eller katt i lastrum. Buren ska vara tillräckligt stor för att djuret ska kunna stå upp och vända sig utan problem. Buren ska även vara stadig, desinfekterad och vattentät samt vara utrustad med behållare för mat och vatten. Buren får inte överstiga måtten 81 x 56 x 56 cm. Maxvikt för djur och bur i lastutrymme är 50 kg. Buren måste vara godkänd för transport och stadig nog för att kunna spänna fast med spännband. Den ska vara av glasfiber, metall eller hård plast och utrustad med handtag på sidorna så den går att lyfta och lasta. Burar som helt är gjorda av trådnät, eller trådburar med för låga kanter på bottenplattan är inte tillåtna.

OBS! På grund av begränsningar i lastutrymmet under perioden 01 december - 30 april kan vi inte tillhandahålla plats för djur i lastrum.

Kostnad: 350 SEK/sträcka.

Kontakt

Passagerarservice

Nextjet Call Center