2020-03-24

Corona och effekterna för flygtrafik via Lycksele Airport

Lycksele Flygplats följer noga utvecklingen av coronaviruset och arbetar utifrån aktuella riktlinjer från ansvariga myndigheter. Att läget påverkar antalet flygavgångar i hela Sverige, och världen, är ett faktum. Läget för flygbolagen är mycket ansträngt och tycks förvärras i snabb takt. Står flygen stilla, står också flygplatserna stilla. Det innebär ett ansträngt läge även för flygplatserna och troligtvis kommer detta pågå under flera månader.

Vi kommer tillsammans med Amapola att göra allt vi kan för att fortsätta erbjuda resenärer transportmedel. Resenärer som drabbas av uteblivna flygningar ska i första hand vända sig till flygbolagen för information. Vi uppmanar också alla resenärer att följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer om god handhygien och att iaktta försiktighet för att minska risken för smittspridning.

Vi uppskattar ert överseende med att denna information snabbt kan uppdateras och vill avsluta med ett stort tack till er som fortsätter boka resor via Lycksele flygplats. Det kan vara avgörande för att hålla flygplatsen vid liv i detta ansträngda läge.